От Шкода възнамеряват да излязат от WRC2 след края на този сезон

В навечерието на рали „Каталуня“ стана ясно, че от Шкода Моторспорт има сериозна вероятнос да не продължат със своята заводска програма във WRC2 Pro през сезон 2020. Според нашите източници чешкият тим съвсем скоро ще обави официално тази новина.

С пристигането на Fabia R5 чехите преминаха от европейския шампионат към световния, в който си подсигуриха цели четири титли с Есапека Лапи, Понтус Тидеман, Ян Копецки и Кале Ровампера.

Както при S2000 ерата, от Шкода продължават да са една стъпка пред другите производители на R5 автомобили, като в много редки случаи биват побеждавани от съперниците им. Спортната им програма оцеля след „Дизелгейт“, като дори подпомогнаха Фолксваген в първоначалното развитие на Polo GTI R5.

След излизането на Фолксваген от WRC дори се говореше за евентуалното преминаване на чешкия брат към големият клас. Нещо, което не се случи въпреки че, историята помни Octavia WRC и Fabia WRC.

Сезон 2019 приключва през следващият месец с рали „Австралия“, като очакванията са решението на Шкода Моторспорт да бъде обявено официално преди края на календарната година. В ноември е и насрочена срещата на ФИА в коят ще бъдат уточнени техническите изисквания за WRC автомобилите от сезон 2022, когато се очаква да стартира хибридната ера в шампионата.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]