От Фолксваген са близко до финализирането на колата за 2017-та

Volkswagen Polo R WRC Test

От Фолксваген ще уточнят и завършат своята спецификация на Polo R, за предстоящият сезон, в края на този месец.

Германският производител завърши вчера поредният си тест във Финландия с Маркус Грьонхол зад волана. „ Всичко трябва да е при ФИА за хомологиране на 1-ви Ноевмри“, заяви техническият директор на VW Франсоа-Ксавиер Демайсон, който смята че колата е в последната си фаза на развитие. „ След хомологирането ние няма да можем да променяме нищо, освен ако от ФИА не са доволни от нещо. Крайният процес за оценяване е в края на този месец, работата по спецификацията ще бъде замразена от началото на септември. След това започваме работата по изработването на девет шасита. Три за Монте, три за Швеция и три резервни, като всичко това ще се случи в началото на декември.“

Фолксваген в момента тестват със своите шасита номер 35 и 36, докато шаси номер 37 е планирано да бъде това с което, Себастиан Ожие ще вземе участие на рали „Монте-Карло“.

Подготовката на отборите за сезон 2017 реално е възпрепятствана от страна на ФИА, като според правилото отборът на VW не може да използва повече от 42 дена за тестване, след като колата не е изцяло нова машина а еволюция на вече съществуваща такава.

Volkswagen Polo R WRC Test„Това е причината поради която ние тестваме за всяко състезание през тази година изцяло с шасито за сезон 2017“, разяснява Демайсон.

„Това със сигурност си оказа малко влияние, най-вече в Полша. През цялото време пилотите идват при мен с молбата да тестват в настоящият автомобил, но аз им казвам „Не, аз съм копеле и вие го знаете!“ За тяхно съжаление съм задължен да им го казвам иначе следващият сезон ще бъде изключително труден за нас.

Нашата най-важна цел е да се фокусираме за 2017-та, понеже през него сезон конкуренцията ще е доста сериозна и ние трябва да останем конкурентоспособни“, заключи техническият директор на Фолксваген.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]