От ФИА обявиха нови дати за рали Аржентина и Чили официално отпада от шампионата

Днес от ФИА официално потвърдиха смяната на датите на рали „Аржентина“, което ще се проведе на 23-26 април и ще покрие дупката от вече липсващото рали „Чили“. Така сезон 2020 ще бъде от 13 кръга вместо предвидените 14.

Причината поради която отпада чилийското рали е множеството протести свързани с икономиката на страната, както и начина на живот на местното население.

Поради тази причина организаторите на надпреварата са подали нужните документи към ФИА за да бъде гласувано тяхното желание. В крайна сметка то стана факт. Това обаче принуди организаторите на рали „Аржентина“ да преместят своята надпревара с една седмица напред, за да може логистичната работа на отборите по преместването на кервана в Африка да не бъде толкова утежнено.

Чилийският кръг бе важно състезание за участниците в JWRC категорията, като от ФИА са решили рали „Уелс“ да заеме мястото на латиноамериканското рали в битшата за титлата при младите пилоти.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2781 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]