От ФИА настояват за промени по Yaris WRC преди рали „Швеция“

P-20170124-00392_News

Оказва се че, новият автомобил на Тойота се намира точно на границата на новите правила в WRC. Колата на Томи Макинен не отговаря на две от изискванията на ФИА относно хомологацията.

Още в навечерието на рали „Монте Карло“ финландски медии спекулираха че, Yaris WRC не е успял да премине през техническия преглед . По-късно самият Томи Макинен коментира тази новина като „зловредни измислици“.

В крайна сметка се оказва че, екипът на финландската звезда му е разрешено да вземе участие на рали „Монте Карло“, но от ФИА не одобрили концепцията на японския тим. По време на прегледа официалните лица са намерили две нарушения несъответстващи с новите разпоредби свързани с окачването и турбото.

Има вероятност за рали „Швеция“ от Тойота да променят горните точки за монтиране на задните амортисьори, като се оказва че, разстоянието между шасито и задното окачване е било прекалено дълго.

Заедно с това от ФИА са дали срок до рали „Мексико“, на екипът на Макинен, за да промени клапите на турбото, които са създадени от неразрешен материал.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]