От Тойота има вероятност да разкрият пилотите си в началото на есента

1csm_Toyota-WRC-Comeback-2017_e0be21d65a

Шефът на програмата на Toyota във WRC – Томи Макинен, не бърза с разкриването на пилотската си линия, като се очаква това да се случи в началото на есента, сподели английското издание Аутоспорт. Въпреки това вече летят различни спекулации и слухове за  това кои пилоти ще бъдат ангажирани през 2017-та.

Един от тези пилоти е Юхо Ханинен, който заедно с Кай Линдстром бяха в Мексико за да преминат през опознаването на етапите  в латиноамериканската държава под егидата на отборът на Томи Макинен. От своя страна финландският тандем потвърди официално че, са ангажирани от Тойота с опознаването на всеки един кръг от шампионата, което от своя страна довежда до извода за евентуално място на Ханинен зад волана на Yaris.

На въпросът дали Ханинен ще седне зад волана на Yaris, Томи Макинен отговаря: „Ще видим. Той е един от възможните пилоти. Причината поради която той прави опознаването на състезанията, е с цел подпомагането ни да натрупаме информация за да избираме максимално наподобяващите условия за тест на бъдещият ни автомобил. Със сигурност все още е рано да говорим за пилоти. Ние ще разгледаме всички възможности, но в момента е прекалено рано.

Юхо Ханинен, както и Мико Хирвонен се очаква да се включат по активно в тестовата програма на автомобила.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]