От Танак: Ще трябва да сме бързи още от самото начало

ott-tanak-ойт-танак-хюндай-моторспорт

През този уикенд От Танак ще се бори за втора победа в домашното рали „Естония“(14-17 юли), но за да победи ще му се наложи да заложи на високо темпо още от първата отсечка.

През последните години базираното в Тарту рали винаги е приличало на високоскоростна пистова надпревара с оглед малките разлики които успяват да изкопчат пилотите между тях.

Определено ще бъде огромно предизвикателство – коментира Танак. – Ще се наложи да сме бързи още от самото начало. Рали Естония винаги е било интересно състезание. За пръв път през тази година ще караме по доста по-гладки и бързи трасета, които очаквам да бъдат забавни. Същевременно обаче трябва да сме сигурни, че ще можем да извадим максимално най-доброто представяне от колата ни.

Към момента От Танак се намира на трета позиция в шампионат изоставайки с 83 точки зад лидера Кале Рованпера и с 18 зад своя съотборник Тиери Ньовил.

Най-добрата новина за мен, е че няма нужда да пътувам! Също така е хубаво да се състезаваш в домашно рали най-вече заради феновете и близките ни. Въпреки това няма допълнително напрежение към нас, ние просто искаме да запишем възможно най-много точки. Ще дадем всичко от себе си за да завършим в челните позиции„, допълва пилота на Hyundai Motorsport.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]