От Танак уволнен от M-Sport, ще кара за DMACK през сезон 2016

2015 World Rally Championship / Round 13 / Rally of Wales GB // 12th - 15th November, 2015 // Worldwide Copyright: M-Sport/McKlein

В „партньорство“ с M-Sport производителите на гуми DMACK ще създадът изцяло нов частен отбор наречен DMACK World Rally Team. Техен пилот ще бъде естонецът От Танак, който бе „уволнен” от Малкълм Уилсън, като неговото място вероятно ще бъде взето от Мадс Остберг. Тук трябва да отбележим че, M-Sport и DMACK WRT са изцяло два различни отбора, като този на DMACK ще закупи автомобилите си от английският препаратор.

Така през новият сезон ще имаме цели три производителя на гуми във WRC. За От Танак партньорството му с китайският производител на гуми не е нищо ново, след като заедно с него той взе титлата във WRC2 през 2014-та, както и направи няколко участия във WRC.

5458_tanak-blanket-2015_666_592x333„Много съм развалнуван да работя с DMACK отново. Много съм мотивиран че, ще продължа да работя на същото високо ниво”, заяви Танак. „ Имаме доста добри спомени заедно от 2014, отборът работи много здраво и знам че, са просперилари значително от тогава. През тази година имахме тежък сезон, но въпреки това скоростта я имаме.”

Дик Кормак, мениджър на DMACK: „ Ние работим по тази програма от шест месеца, като част от нащият тригодишен план за развитие. Смятам че, комбинацията с M-Sport и От Танак е най-добрата за развитието на нашите продукти. Ние имаме ясна стратегия  относно бъдещето ни в шампионата, като смятаме да се борим за титлата. Тази цел се постига с много усилия и правилни партньорства.”

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]