От Танак: Това е истинско рали Сафари

Ott Tänak

Световния шампиона на Hyundai Motorsport смята, че тазгодишното издание е още по-тежко от миналата година. Той започва своето африканско приключение намирайки се на трето място в шампионата изоставайки с 58 точки зад лидера Кале Рованпера.

В миналогодишното издание Танак завърши на трето място изгубвайки над две минути в предпоследния ден от състезанието поради запотяване на стъклото на своя автомобил по време на дъждовен облак.

„През тази година условията са като в истинско Сафари – коментира Танак. – На места се преминава през корита на реки и пътища в средата на ниви. Определено тази година надпреварата е повече насочена към издръжливостта.

Миналата година карахме по подобни трасета, но основно преминавахме по нормални макадамови пътища. Тази година съотношението определено е променено, но все пак това е същността на това рали. Определено няма да е приятно в колата, но от друга страна е едно доста интересно предизвикателство. Лично аз харесвам предизвикателните ралита и определено смятам, че Сафари трябва да бъде точно такова.

Почти една трета от маршрута е променен през тази година с прибавени два специални етапа, а други биват удължени.

Според Танак съботния маршрут е този, който ще бъде най-предизвикателен особено след като се очакват валежи.

Още при опознаването имаше хора които заседнаха, което показва, че ще бъде трудно. Изглежда, че в петък ще бъде по-лесно и условията на трасетата не са много лошо, но в събота ще е доста трудно.

При опознаването заваля в един момент и при дъжд настилката става изключително „мазна“ с никакво сцепление„, допълва Танак своите впечатления от маршрута.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3039 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]