От Танак опроверга слуховете за излизането на Hyundai от WRC

ott-tanak-ойт-танак-хюндай-моторспорт

От Танак потуши спекулациите за излизането на Hyundai Motorsport от световния рали шампионат, като също така е уверен, че ще се справят с трудния старт на хибридната ера за отбора.

Корейският тим определено има трудно начало на сезона. Това до някъде се дължи на факта, че те последни започнаха да разработват своя автомобил. i20 N WRC видя бял свят буквално месец преди старта на рали „Монте Карло“. Причината зад това сериозно закъснение се дължи на това, че борда на директорите на Hyundai до последно решаваше бъдещето на тима в световния рали шампионат обмисляйки на дълго и на широко позитивите и негативите.

В крайна сметка проектирането на хибридния автомобил започна, но за сметка от това борда реши да освободи директора на програмата Андреа Адамо от длъжност. Длъжност която и до ден днешен не е заета от никой. Временен директор на рали програмата на корейският тим е шефът на двигателният отдел на Hyundai Motorsport Жулиен Монсет, който определено за сега не е в свои води.

Заедно с мениджърските проблеми и късния старт на проекта по разработването на хибридния автомобил от Hyundai Motorsport имаха и проблеми с доставките на материали, което затурдни допълнително старта на сезона за отбора.

Все пак успяхме да видим потенциал в тяхната концепция благодарение на победата на От Танак в Сардиния. Въпреки това i20 N WRC определено страда от „детски болести“, които при нормално планираните проекти на Toyota и M-Sport почти липсват.

„Има много фундаментални неща, които не работят добре по автомобила и сега ще трябва да ги коригираме в движаение“, коментира От Танак състоянието на своя автомобил повреме на рали „Естония“.

Въпреки това естонеца смята, че отбора може да се справи със задачата още за предстоящия кръг рали „Финландия“, но според него определено е нужен силен лидер на тима.

Сигурен съм, че можем да отреагираме с нещо, но има много изначално неща за коригиране – допълва Танак. – Като цяло се намираме в трудна ситуация с оглед късното ни влизане, световната икономика и липсата на мениджър.

Hyundai определено ще остане в шампионата, имаме огромна подкрепа от Кореа. Със сигурност всички искат доста големи резултати, но сега нека кажем, че имаме нужда от спешни промени в структурата на отбора. Ние работим активно, този сезон определено е труден за нас, но най-важното е в дългосрочен план да успеем да се върнем.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]