От Танак оглавява класирането в Мексико след първите два етапа по улиците на Гуанахуато

Ott Tänak
Снимки: RedBullContentPool

От Танак и Мартин Ярвеоя са лидерите в рали „Мексико“ след две минавания през 1,3 километровия етап по улиците на Гуанахуато.

35 годишния естонец записа първо време от 58 секунди при първото си минаване побеждавайки Кале Рованпера с 0,8 секунди. Половин час по-късно Танак отново записа най-доброто време излизайки начело в класирането за деня с аванс от 1,7 секунди пред Рованпера.

Днес бе забавно, но утре започва истинската работа – коментира От Танак, който ще стартира пръв по трасето днес. – Когато пристигнеш за този етап виждаш колко много публика има покрай трасето. Буквално караш между тунел от хора. Това рали определено е нещо друго. Хората са изключително страстни и ни подкрепят изключително много.

На трето място след първите два специални етапа се намира Есапека Лапи. Финландеца към момента показва добра форма благодарение на резултата си в шейкдауна и по улиците на Гуанахуато. Неговото изоставане спрямо Танак е от 2,2 секунди в генералното класиране. Междувременно съотборникът му Тиери Ньовил и Себастиен Ожие се намират на четвърто и пето място с идентични времена.

Елфин Еванс е шести пред Дани Сордо. Новобранците в рали „Мексико“ Пиер-Люис Лубе и Такамото Катцута затварят челната деветка.

В WRC2 лидер в генералното класиране е Емил Линдхолм, който има аванс от 1,6 секунди пред Николай Грязин. Трети е Гас Грийнсмит с изоставане от 1,9 секунди спрямо Линдхолм.

Същинската част от рали „Мексико“ започна днес от 16:48 ч. българско време с класиката El Chocolate, която през тази година е с дължина от 29,07 километра. Повече информация за графика на етапите и график на живите предавания по телевизия Max Sport можете да намерите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]