От Танак напуска Hyundai

Ott Tänak

Малко след края на церемонията по награждаването на рали „Каталуния“ От Танак обяви, че се разделя с отбора на Hyundai Motorsport. Той ще напусне отбора след края на сезона до който остава само един кръг (рали „Япония“ 10-13 ноември).

Естонеца се присъедини към корейският тим през 2020, година след като спечели световната титла при пилотите. От тогава на сам той има едва пет победи зад волана на i20 автомобилите.

От Танак реши да се раздели с Hyundai Motorsport след три сезона заедно и в момент в който отбора вече е обявил своя избор на пилоти за сезон 2023 – гласи съобщението от Hyundai Motorsport. – Отборът уважава желанието на пилота и отбелязва многото изживени споделени позитивни моменти, въпреки затрудненията към момента.“

Първоначално новината обаче не дойде от отбора, а от самия Танак, който сподели информацията в социалните мрежи.

В своя пост във Facebook Танак разкрива, че решението е лично негово за приключване на договорът му с Hyundai Motorsport.

Искам да обявя, че реших да прекратя договорът си с Hyundai Motorsport и да напусна отбора до края на настоящия сезон. Това е лично решение взето с възможно най-голямото внимание, мисъл и уважение към отбора. Въпреки това аз чувствам, че се намирам в период на моята кариера в който трябва да поема нови предизвикателства.

През последните три години съм горд от това което постигнахме. Работихме много за да се преборим с трудни моменти и през този сезон показахме, че сме взимали правилните решения„, гласи част от съобщението на Танак.

След тази новина големият въпрос на всички е какво решение ще вземе естонеца за сезон 2023. Според редица спекулации той най-вероятно ще се завърне в отбора на M-Sport, където започна неговата кариера в световния рали шампионат. От друга страна редица журналисти през тази година разкриха, че отношенията му с Акио Тойода, президентът на Toyota, са изключително добри, като дори двамата са си разменили sms съобщения след победата му във Финландия.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]