От Танак най-бърз в шейкдауна на рали Полша

От Танак и Мартин Ярвеоя записаха най-добро време в днешния шейкдаун от рали „Полша“. Естонското дуо записа своето най-добро време от 2 минути и 12,5 секунди при третото си минаване през 5,1 километровото трасе.

На 1,1 секунди зад Танак завърши лидера в шампионата Тиери Ньовил. Белгиеца допусна грешка при едно минаванията си закачайки със своя Hyundai i20N Rally1 една бала.

С трето време е Адриен Формо, който записа с 0,7 секунди по-слабо време от Ньовил. Победителя от рали „Полша“ 2016 Андреас Микелсен е с четвърто време бивайки по-бърз с 0,2 секунди от дебютанта зад волана на Rally1 автомобил Мартинш Сескс. Латвиеца участва в рали „Полша“ зад волана на Ford Puma Rally1 с демонтирана хибридна система.

Елфин Еванс бе записал второ най-добро време при първите минавания, но изпадна на шесто място в класирането. Зад него се намира Кале Рованпера, който в последния момент се наложи да участва на мястото на Себастиен Ожие.

„Вчера ни се наложи да прекараме 14 часа в опознаване. Не ни е лесно, единствените тестове които сме правили за това състезание са тези 5 километра през които преминахме. Нека видим дали ще успеем да помогнем на отбора и да впечатлим феновете“, коментира Кале Рованпера.

Такамото Катцута и Грегоар Мунстер са с осмо и девето място.

Николай Грязин е с десето време бивайки най-бързия пилот зад волана на Rally2 автомобил. Руснакът с български паспорт е заявен за точки в WRC2. Него преки съперници в рали „Полша“ ще бъдат имена като Оливър Солберг, Сами Паяри и Гас Грийнсмит.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]