От Танак най-бърз в първият етап от рали Испания

9854_otttanak-spain-2016_001_896x504
От Танак и Райго Молдер успяха спечелят първия специален етап от рали „Испания“, който протече на изключително мокро трасе. Лоренцо Бертели и Себастиен Ожие постигнаха второ и трето време, като голяма роля за класирането изигра постоянно увеличаващият се дъжд.

Въпреки добрия старт на състезанието 3,20-километровият градски етап в Барселона не мина много добре за Танак.

„Трябва да проверим нещо, защото задният диференциал работи странно- заяви естонецът. – За съжаление не можем да направим нищо тази вечер, но ще трябва да погледнем на сутринта.“

Асфалтовият етап се превърна в истински ад за подготвените за макадам автомобили с множеството локви, причиняващи аквапланинг.

Себастиен Ожие стартира последен, което го постави в доста неизгодна позиция с оглед усилващия се дъжд. Въпреки това, французинът успя да постигне трето време с пасив от 3,5 секунди спрямо От Танак.

Себастиан Ожие и Жулиен Инграсия се опитват да си поправят път през доста тежкият дъжд

„Времето ни е добро, но е доста трудно да стартираш това рали в тези условия. Сцеплението бе доста по-малко от очакваното. Знаех че, ще бъде трудно да поставя достатъчно добро време, като на другите“, разясни Ожие.

Крис Мийк и Крейг Брийн постигнаха идентични пети времена, като пред тях е лидерът във WRC2 Ян Копецки. Тиери Ньовил, Андреас Микелсен, Мадс Остберг и Хейдън Падън затварят челната десетка.

Ралито продължава утре с изцяло макадамов ден. Екипажите ще трябва да преминат по два пъти през три специални етапа с обща дължина от 115,90 състезателни километра, като 38,95 км е само едното минаване през етапа „Тера Алта“.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]