От Танак най-бърз в първата отсечка на рали Финландия

От Танак и Мартин Ярвеоя записаха най-добро време в 3,48-километровия вече класически градски етап по улиците на Ювясклуля Harju.

Десетки хиляди фенове окупираха площите около етапа, за да се насладят на случващото се в първата отсечка от маршрута на тазгодишното издание на рали „Финландия“. Танак успя да победи втория Тиери Ньовил с аванс от 0,6 секунди, което за пореден път го превръща в един от фаворитите за победата тук.

Ще се опитаме да дадем всичко от себе си. Нека видим до къде ще ни докара този подход. Нашите конкуренти са много силни и ние се налага да сложим всичко, което можем на масата„, коментира Танак.

Кале Рованпера записа трето най-добро време с изоставане от 0,7 секунди, като заедно с това допусна и лека грешка подпирайки бордюр със задното дясно колело на своя GR Yaris Rally1.

Чувството е невероятно„, коментира Рованпера, който кара пред домашна публика и има аванс от 55 точки в битката за титлата. „Почти мога да чуя хората от колата. Невероятно е да си в автомобила и да усещаш, че атмосферата извън него е страхотна.

Есапека Лапи, който спечели рали „Финландия“ през 2017 година, записа с 1,8 сек по-слабо време от Танак и със 0,1 секунди по-добро от Елфин Еванс, които от своя страна затварят челната петица.

На шесто място се намира Пиер-Луис Лубе, следван от Такамото Катцута, Темо Сунинен и Яри-Мати Латвала, който ще бъде в ролята на пилот през този уикенд.

Днес надпреварата се отправя към същинския маршрут, като в него са и класиките Laukaa и Myhinpää. Екипажите ще преминат през общо девет специални етапа с обща състезателна дължина от 108 километра.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]