От Танак записа дългоочакваната си първа победа на рали „Сардиния“

Пилотът на М-Спорт От Танак премина през днешните последни четири етапа взимайки своята първа победа в кариерата си на рали „Сардиния“.

През 2016 От Танак бе на косъм от своята първа победа на рали „Полша“, като още тогава много фенове по цял свят бяха убедени, че естонецът има голям потенциал да постигне така мечтаната първа победа. Почти една година по-късно това е вече факт.

29 годишният пилот наследи първата позиция в събота следобед, след грешка на Хейдън Падън, който по това време водеше в класирането. В крайна сметка Танак взима победата на рали „Сардиния“ с аванс от 24 секунди спрямо Яри-Мати Латвала.

Латвала записа едно изключително представяне качвайки се на стълбичката за пръв път от рали „Швеция“ насам. Днес финландецът не се размина без проблеми, след като в SS17 изгасна двигателя изгубвайки няколко секунди в опит да запали своят автомобил.

Тиери Ньовил завърши надпреварата на трета позиция, като зад него завърши Есапека Лапи. Младото протеже на Тойота направи едно невероятно рали, като освен няколкото етапни победи взе пълният брой от точки от пауър етапът.

Съотборникът на Лапи в Тойота Юхо Ханинен изпитваше проблеми с хидравликата, което бе от добре дошло за Себастиен Ожиек, който завърши състезанието на пета позиция. Мадс Остберг и Андреас Микелсен затварят челната осмециа.

Ерик Камили и Ян Копецки затвориха челната десетка от рали „Сардиния“ и разпределиха за пореден път силите в WRC2.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3229 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]