От Танак взе инициативата в рали Нова Зеландия

Снимки: RedBull Content Pool

От Танак и Мартин Ярвеоя са лидери в рали „Нова Зеландия“, след края на първия специален етап. Естонците постигнаха с 0,9 секунди по-добро време от най-близките си преследвачи в 1,78 километровата отсечка Pukekawa Auckland Domain.

Днешния ден започна с дъжд, който обаче малко преди да стартира първия автомобил по асфалтовата отсечка спря. Колите трябваше стартират изцяло подготвени за макадам в условия на мокър асфалт карайки екипажите да залагат на сигурно каране с цел минимизирането на възможността да се допусне грешка.

Намиращите се на втора позиция в генералното класиране Крейг Брийн и Пол Нейгъл са единствения екипаж, който записа време изостващо с по-малко от секунда от лидерите. Тиери Ньовил и Мартейн Видаеге изостават на 1,6 секунди от своите съотборници Танак/Ярвеоя намирайки се на третата позиция.

Такамото Катцута/Арън Джонсън и Елфин Еванс/Скот Мартин са четвърти и пети, като зад тях се намират победителите от шейкдауна Кале Рованпера/Йоне Халтунен. Въпреки доброто си начало на деня Рованпера допусна грешка в захода за обиколката на първия елемент в Pukekawa Auckland Domain. Той изостава спрямо лидера Танак с 2,6 секунди.

Гас Грийнсмит и Себастиен Ожие са седми и осми следвани от Оливър Солберг и Хейдън Падън, който е лидер в WRC2. Първия същински макадамов етап Te Akau South 1 (31,02 км) стартира тази нощ от 00:11 ч. българско време.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]