От Ситроен уверяват, че Мийк не е рисков пилот

Шефът на отборът на Ситроен Ив Матон настоява, че Мийк не е в опасност да изгуби мястото си въпреки поредното си отпадане през този сезон на рали „Португалия“.

Мийк поведе в надпреварата, но в петък удари своят автомобил в камък повреждайки задното окачване и всякакви надежди за победа. Несгодата на Мийк в Португалия дойде веднага след може би най-тежката катастрофа за пилотът на Ситроен на рали „Аржентина“.

„Няма защо той да не пристигне на състезание с достатъчната увереност да го спечели – заяви Ив Матон. – Мястото му в отбора също не е под съмнение. Няма как да съм доволен от случилото се с Крис. Целта ни преди състезанието бе повече от ясна. Искахме пилотите ни да прекосят финала без проблеми.

„Не сме си поставяли други цели, просто искахме да не притискаме никого. Искахме пилотите да направят това което чувстват, но няма как да сме щастливи от случилото се с двамата ни пилоти в Португалия.“

Матон е уверен, че Мийк ще се завърне в топ форма за рали „Сардиния“, където негов съотборник ще бъде Адреас Микелсен, който ще замени Лефевр за едно състезание.

„Крис изглежда, че е афектиран от тази грешка – допълва Матон. –  Намира се в лошо настроение за сега, така да го наречем. Линията между това да бъдеш на добър път и всичко да се сгромоляса е много тънка.

„Пилотите на това ниво не са с лесни характери, Крис е по същият начин. Натиска здраво за това което желае най-много.“

Коментарът на Мийк по темата е повече от красноречив.

„На истина е много разочароващо. Разбирам, че разочарованията преобладават през тази година и това е моята слабост. Разочаровам се когато мислим, че всичко е наред а всъщност не е.“

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]