От Ситроен с два официални пилота през 2017

_NZS1698

Ив Матон е заявил пред френската медия „Autohebdo“, че през сезон 2017 ще разполагат с два официални пилота зад волана на C3 WRC. Обаче все още не е ясно кой ще е вторият пилот, който ще си партнира с Крис Мийк. Матон е заявил че, вторият пилот ще стане ясен до края на тази година.

2016007088Един от вариантите на Citroen е Стефан Лефевр, който от няколко сезона се състезава под крилото на шевроните.Младия пилот разполага със сравнителен опит зад волана на DS3 WRC, като до момента най-добрият му резултат е пета позиция. Най-големият му съперник обаче е Крейг Брийн. Двамата с Лефевр показват доста добра скорост, както и дисциплина за завършване на състезания, което е един изключително важен фактор заедно с възможността да завършват в зоната на точките.

От Citroen Racing възнамеряват да включват и трети автомобил в определени състезания през сезон 2017. Според различни испански медии, се говори за евентуално завръщане на Дани Сордо, който може да седне зад волана на третата машина. Това обаче със сигурност няма да е едно лесно упражнение, след като от Hyundai няма да се разделят толкова лесно със своят най-сигурен пилот.

20160072393

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]