От световния рали шампионат искат състезател в WRC комисията си

Промоутъра на световния рали шампионат е отправил официално запитване към екипажите за да бъдат част от комисията на WRC. Тази комисия е създадена специално, за да ускори процеса на въвеждане на промени в световния рали шампионат.

На началото на рали „Акрополис“, състезателите ни попитаха защо отнема толкова време да решим как да направим промени в шампионата. Ние искаме да им обясним, че сме напълно прозрачни в решенията и предложенията си„, коментира Петер Тул, спортен директор на WRC.

Неколкократно съм предлагал на състезателите да номинират свои представители, които да бъдат пълноправни членове на комисията с право на глас. Към момента, Петер Солберг е нашият вицепрезидент на пилотската комисия, но ние помолихме състезателите да номинират някой активен състезател и ние ще го приемем. Топката е в техните ръце.

Себастиен Ожие обаче заяви, че не желае да бъде част от такова нещо, тъй като се фокусирал основно върху семейството си. Той разкри, че Жулиен Инграсия е предоставял много съвети в миналото, но с времето се отказал, тъй като ситуацията била все едно да говори на глух човек.

Въпреки това, френският пилот смята, че WRC има нужда от пилотска асоциация, подобна на тази във Формула 1. Той не смята, че състезателите трябва да имат последната дума, но определено техните мнения следва да бъдат взети предвид.

От друга страна, От Танак счита, че първо трябва да се направят промени в структурата, а след това да се работи с пилотите.

Доста по-опитния от тях Дани Сордо твърди, че не е за него това да се занимава със срещи, имейли и т.н. Испанеца твърди, че е наясно как може да се променят нещата, но понякога когато е изказвал мнение отсреща са му отговаряли с „О да, да, да…“ и след това нищо не се случва.

„Мисля, че вината е и на състезателите, тъй като те никога не казват ‘не’. Днес не е като преди. Не е нужно да се карат дълги ралита, както и да се карат едни и същи етапи. Това е една и съща рецепта от поне 20 години насам. Светът се промени. Преди нямаше интернет, нито етапи на живо. Трябва да адаптираме ралитата към новия свят.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]