Отменят 10 минутното наказание на Сайнц заради удара с АТВ-то

Преди няколко дни на временният лидер на рали „Дакар“ 2018 Карлос Сайнц, му бе наложено наказание от 10 минути поради „потенциално опасно каране“. От Пежо протестираха срещу това решени, като предоставиха пред стюардите телеметричните данни от инцидента с АТВ-то на Кийс Кулен, който обвини Сайнц, че не е спрял след като го е ударил и го заплаши със съд.

„ Телеметрията не показва никакви удари – коментира шефът на Пежо Бруно Фамин. – Може би леко отъркване, но определено не показва да е имало удар. Аселерометърът е засякал ситуацията, точно както Карлос я описва.

„В телеметрята се вижда как Карлос следва АТВ-то за 12 секунди с 50 км/ч  и след като АТВ-то губи контрол той намаля рязко до 37 км/ч. Повече от ясно е, че Карлос е намалил и е завил рязко за да избегне сблъсък с АТВ-то. Четох изказвания на пилотът на АТВ-то относно държанието на Карлос и смятам, че не е вяно. Дори смятам, че пилотът на АТВ-то трябва да е благодарен на Карлос за бързата му реакция за да го заобиколи. Това са фактите.“

След премахването на наказанието Сайнц вече води с аванс от час и четиридесет и пет секунди спрямо Стефан Петерханзел с оставащи още три дни до края на надпреварата.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]