Отменят рали Южна Белгия заради COVID-19. Ипр под въпрос?

AUTO - ERC YPRES RALLY 2015
Снимка: FIAERC

Днес стана ясно, че белгийската автомобилна федерация, местната влас на Весер сюр Сьома и организаторите са взели решението да отменят рали „Южна Белгия“, ден преди старта на надпреварата.

Причината за това решение е сериозното увеличение на заразените с COVID-19 в Белгия. Очакванията на правителството на Белгия са за „тсунами“ от заразени, като министъра на здравеопазването е заявил, че властите вече нямат контрол над разпространението на вируса.

Именно на рали „Южна Белгия“ Крейг Брийн и Ойт Танак трябваше да вземат участие с цел подготовка за предстоящето през следващия месец рали „Ипр“ (19-22 ноември).

Въпреки отмяната на рали „Южна Белгия“, в неделя все пак се очаква да се проведе рали „Хемикуда“ в което са се заявили Елфин Еванс и Себастиен Ожие. Не е ясно дали Брийн и Танак ще могат да се включат в рали „Хемикуда“, но определено пред ФИА и промотъра се разрастват притеснения за рали „Ипр“.

През миналата седмица Ив Матон, шефът на рали дисциплината във ФИА, заяви пред DirtFish, че няма опасения рали „Ипр“ да падне. Уви ситуацията за последните няколко дни в Европа става все по-притеснителна, като голяма част от страните отново започнаха да затягат мерките.

Дали има опасения за рали „Ипр“ ? Определено вече има, но от думите на Ив Матон ако състезанието бъде отменено, то това няма да стане ясно 1 ден преди неговото провеждане, както се случи днес с рали „Южна Белгия“.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]