Отменят рали Швеция 2021 заради COVID-19

След множество слухове и спекулации през последните дни, днес официално бе обявено, че рали „Швеция“ няма да се проведе през следващия сезон. Организаторите заявиха, че причината за това решение е породено от COVID-19 ситуацията в Швеция.

Състезанието трябваше да се проведе в дните 11-14 февруари, но на събрание между организаторите и регионалния съвет на област Вармланд днес, се взе решението да не се проведе единствената снежна надпревара в календара на WRC.

Един от доводите за отмяната е невъзможността на организаторите да отговорят на завишените здравни изисквания и протоколи.

„Организаторите на рали Швеция, ФИА и промоутъра на WRC разбират напълно, че здравето на местното население е на първо място и ние като общност сме дължни да опазим жителите на Вармланд и семейството на WRC – коментира Глен Олсон, изпълнителен директор на рали „Швеция“. – По време на подготовката ни за състезанието ние следяхме отблизо постоянно разрастващата се COVID-19 ситуация в региона.

„Ние разбира се сме много разочаровани от тази новина най-вече, заради това че разполагаме с чисто нов график и маршрут, но въпреки това подкрепяме напълно това решение.“

ФИА и промоутъра от своя страна доста активно работят по заместител на шведското рали и съвсем скоро се очаква да бъде обявено състезанието заместник. Според Dirtfish това ще бъде рали „Арктик“(11-14 Февруари), което е базирано в северната част на Финландия.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2981 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]