Отменят първата неделна отсечка от рали Швеция

Само преди няколко часа стана ясно, че организаторите на рали „Швеция“ са решили да отменят първото минаване на неделната отсечка Likenas.

Причината, очакваното затопляне което ще се отрази значително на условията на етапа. Екипажите са задължение да карат с гуми с шипове и при две преминавания през етапа състоянието на трасето ще бъде изключително тежко за нормалното провеждане на последната отсечка от състезанието.

Така в неделя екипажите ще преминат само и единствено през един етап, а именно пауър етапа.

 Според прогнозите за тази вечер, се очакват температури около 8 градуса и валежи от дъжд. Поради същата причина по-рано в сряда, стана ясно, че първата отсечка от ралито ще се превърне в шейкдаун.

Цялостната ситуация с условията на рали „Швеция“ за съжаление удрят сериозно по имиджа на снежното рали, като все повече се засилват слуховете за снежен заместител в лицето на рали „Канада“.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]