Отмениха първия етап от рали Канарски Острови, Мадс Остберг ще е пръв по трасето

AUTO - ERC ISLAS CANARIAS 2016

По график рали „Канарски Острови“ трябваше да стартира с градски етап веднага след откриването на състезанието. За съжаление SS1 Las Palmas трябваше да бъде отменен поради технически проблеми с осветлението на 2,2 километровия етап.

Въпреки това състезанието ще продължи по график с днешния 24 километров етап SS2 Moya 1. Така състезателите ще стартират директно в най-дългия етап от състезанието. Първия екипаж, този на Мадс Остберг и Ола Флоене ще стартира от 13:21 ч. българско време. Очаква се отсечката да предложи различни атмосферни условия, след като се изкачва до 1700 метра височина.

AUTO - ERC ISLAS CANARIAS 2016Мадс Остберг бе най-бърз по време на 3,57 километровия квалификационен етап и си спечели правото да избира пръв своята стартова позиция. Така норвежецът избра да стартира първи с оглед петъчните условия на трасето. „ Беше лесно решение, въпреки че се чудех дали да не съм последен или пръв по трасето“, заяви Остберг. „ В крайна сметка е по-добре да си пръв. Искам аз да съм този който хвърля кал и камъни по трасето, от колкото да съм този който ги обира! Очаквам да завали, както и има вероятност да е мъгливо. Изненадан съм от това, колко високо се изкачват етапите.“

AUTO - ERC ISLAS CANARIAS 2016

Всички 15 екипажа последваха логиката на Остберг (виж списък с ред на стартиране) и избраха стартовата си позиция с оглед класирането си от квалификационният етап. Така втори по трасето ще е Алексей Люкянук, следван от настоящият европейски шампион Каетан Каетанович. Испанецът Иван Арес е четвърти също зад волана на Fiesta R5, докато Робет Консани е с пето време и отново зад волана на Peugeot 208 T16 R5.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]