Отмениха и WRC рали Германия

Според американското уеб издание DirtFish днес ще бъде обявена информацията, че рали „Германия“ ще бъде отменено поради ситуацията с COVID-19.

До последно организаторите мислеха множество варианти за провеждането на надпреварата, като дори едната опция бе тя изцяло да се проведе в околностите на тренировъчният танков полигон с целта да контролират по-лесно публиката.

„През последните седмици работихме доста близо и активно редом до министерството на вътрешните работи на Саарланд, местната власт и военните отговарящи за тренировъчният полигон Баумхолдер – коментира Томас Вос, изпълнителен директор на ADAC Motorsport. – За съжаление ние няма как да спазим всички изисквания, което не ни позволява да продължим с организацията на ралито. Освен това според изискванията максималният брой на зрителите не трябва да е по-голям от 350 души и то при определени условия.

„Тази цифра определено е доста смущаваща имайки в предвид, че в нея се броят и участниците в ралито, което прави неговото провеждане невъзможно. Заедно с това не можем да гарантираме, че няма да има нерегламентирана публика около трасетата.“

Така германското рали се нарежда до отменените кръгове от WRC в Чили, Аржентина, Португалия, Кения, Финландия, Нова Зеландия, Уелс, и Япония.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3001 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]