Отложиха рали Барум за догодина

Снимка: ФИА ERC Томас Фенетре

През тази година рали „Барум“ определено преминава през най-трудният си период от години. Причината за това е липсата на финансиране, като част от спонсорите на надпреварата изтеглиха своята подкрепа с оглед спасяване на своите бизнеси поради COVID-19 ситуацията.

Организаторите разкриха, че ежегодно бюджетът на надпреварата е от около 1 милион евро. През тази година именно заради 50-тия юбилей са възнамерявали да увеличат километража, което допълнително натоварило бюджета с още 10%. Предварителните разговори в края на миналата година със спонсорите на рали „Барум“ са били повече от добри.

С идването на пандемията в началото на тази година екипът на Мирослав Регнер е трябвало да забрави за предварителните си планове и да работи изцяло върху запазването на ралито. Така след повторни преговори със своите спонсори се оказва, че не достига сумата от 150 хиляди евро за да се запълни бюджета на надпреварата.

Затова Регнер и екипът му прибягват от стратегията с молба към феновете, чрез чиято помощ да съберат останалата сума. За щастие сумата бива събрана в рамките на 1 седмица, благодарени на фенове и нови рекламодатели, като помощ е дошла дори от САЩ и Ирландия.

Въпреки успешната кампания организаторите на рали „Барум“ решават да отменят надпреварата, поради драстично увеличеният брой заразени с COVID-19. Опцията за организиране на състезнието без публика не е считана за план, поради което Регнер и екипът му взимат тежкото решение да отменят състезанието за догодина.

„След като видяхме успехът на нашата кампания, това решение определено е разочароващо за нас – коментира Регнер, доректор на рали „Барум“. – Въпреки това за нас е най-важно здравето на всички. Искаме да благодарим на хората, които ни подкрепиха. Ние ще възстановим дарените от тях средства.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]