Отлагат състезанието на Нюрбургринг заради наводненията в Германия

Mandie AUGUST

Вчера стана ясно, че състезанието на пистата Нюрбургринг ще бъде отложено за друга дата заради изключително тежките наводнения в централна Европа. Голяма част от инфраструктурата на пистата се използва от местните власти за справяне с последиците от надводненията.

Така немския кръг от световния рали крос шампионат ще се премести от края на август към края на ноември, като така ще бъде и последния кръг от шампионата.

„Всички са виждали снимки от наводненията в Германия. Докато за щастие самия Нюрбургринг е пощаден неможе да се каже, че ситуацията е същата в околията“, разяснява мениджъра на World RX Арне Диркс.

„Важно е да си припомним, че има по-важни неща от рали кросът и ние трябва да отправим почест на организаторите на надпреварата които работят денонощно за да помогнат на хората в беда.

„Междувременно работихме много близо с тях относно смяната на датите на надпреварата. Очакваме с нетърпение шампионата да гостува на една от най-легенраните писти на света.“

По-рано през седмицата от промоутъра съобщиха, че латвийският кръг в Рига ще приеме два последователни кръга, както ще се случи и в Нурбургринг.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3253 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]