Отлагат за по-късна дата рали Азорски Острови заради коронавируса

Днес в официалната страница на европейският рали шампионат бе публикувано съобщение в което се обявява, че рали „Азорски Острови“ няма да се проведе на първоначално заложените в календара дати.

До тази промяна се стига след среща на местната власт на островите, които издадоха официална препоръка всички мероприятия да бъдат отложени за след 31-ви март поради увеличаванетно на заразените с коронавирус в световен мащаб.

Така организаторите на ралито са поставени в ситуация в която се принуждават да променят датите на състезанието, което по настоящем трябваше да се проведе между 26-28 март. Вече са подадени към ФИА нови дати за одобрение, като се очакват да станат ясни възможно най-скоро скоро.

С тази информация европейския рали шампионат се превръща в първия от големите рали шампионати на ФИА, който усеща последниците от коронавирусът.

Ние от BGRallyHD продължаваме да следим темата от близо.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]