Отборите пренебрегват молбата на ФИА относно пауър етапа

Отборите от световния рали шампионат пренебрегнаха молбата на ФИА да не взимат тактически подход в пауър етапа на рали „Мексико“.

Себастиен Ожие получи наказание поради целенасоченото му закъсняване на ЧК-то на старта на пауър етапа в Швеция с цел да стартира от най-подходящия момент. От ФИА очакваха това да се повтори в „Мексико“ и изпратиха официално предложение за измисляне на решения по темата до отборите, въпреки че няма правило което да забранява целенасоченото закъсняване за ЧК.

Отборите от своя страна не са направили никакво предложение, като смятат че това е работа на ФИА а не на тях.

„Случилото се с Ожие е прецедент – коментира Ален Пенасе, тим мениджър на Хюндай. – Ние също обмисляхме тази стратегия в Португалия с Хейдън Падън, но не го направихме от етична гледна точка и поради факта, че беше предаван етапа на живо.

„Но е повече от ясно че, ако някой го направи, то ще последват още хора след него. Не казвам че, Ожие е направил нещо лошо. Правилата са такива и ако бях аз и аз щях да го направя. Той не е направил нищо нередно и отдавам признанието си към М-Спорт. Нужни са топки за да направиш това, което направиха те.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]