Отбора на Льоб влиза в световния рали крос шампионат

Отбора на легендарния деветкратен световен рали шампион Себастиен Льоб Рейсинг (SLR) ще вземе участие през сезон 2018 в световния рали крос шампионат с Пежо 208 и пилот Гергор Демустиер.

Както знаете самия Льоб участва в шампионата като заводски пилот на Пежо. SLR от своя страна самостоятелно със съвместната работа на Onroak и Oreca създава своя автомобил под прякото ръководство на съдружника на рали легендата Доминик Хайнц.

Техния пилот Демустиер, е взимал участия за SLR в WTCC през 2016, преди да премине през миналата година в рали крос шампионата с частична програма с DA Racing.

„Влизането в световния рали крос шампионат на ФИА е едно ново и вълнуващо предизвикателство за Себастиен Льоб Рейсинг – коментира Хайнц. – Тази категория се развива изключително бързо и създава сериозен интерес сред медии и фенове, както и сериозна конкуренция.

“Себастиен знае това много много добре и е хубаво, че ще го видим през този сезон отново. Също така сме доволни да приведстваме Грегор с който имахме възможността да работим през 2016 в WTCC. Неговия опит в World RX ще ни бъде от полза и още повече, че ние го познаваме доста добре.“

Демустер от своя страна призна, че сезон 2018 ще бъде година за развиване от техническа и лична гледни точки, с оглед малкият му опит и този на отбора.

„Дори и след като съм взимал участие в някой кръгове през миналата година, за мен това ще е изцяло ново приключение и не мога да си задавам конкретни цели.“

Паралелно с програмата си в World RX от SLR ще участват с пилоти Роб Хъф и Мехди Бенани в новосформирания WTCR шампионат.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]