Остберг с различен подход от М-Спорт за рали „Аржентина“

Снимки: Личен архив на Мадс Остберг

Мадс Остберг, който кара за частният отбор Onebet JipoCar World Rally Team, се превърна в първият частен пилот седнал зад волана на новата генерация на WRC автомобилите на рали „Швеция“.

През този уикенд норвежецът ще вземе участие на рали „Аржентина“, като в понеделник направи свойте тестове на място в близост до Вила Карлос Паз. Така Остберг, като частен пилот, се възползва напълно от възможността да тества „на място“.

Според правилникът на ФИА само заводските отбори нямат право да тестват извън Европа за състезания, които не се провеждат на стария континент.

„От към окачване, ние поехме към различна посока- обяснява Остберг. – Понякога М-Спорт тества в различни времена и не е лесно да работиш заедно с тях, но това е едно от нещата. Доволен съм, че ние поехме по собствен път.

„Имам добро усещане за колата и съм готов да се завърна през този уикенд.“

Остберг трябваше да вземе участие в изминалят кръг от шампионата на рали „Корсика“, но от екипът му са решили да не участват за сметка на повече свободно време за тестове и подготовка. Още повече, че е и трябвало да се състезават с настройките и окачването от рали „Монте Карло“, което ги прави доста неконкурентноспособни.

„Нямаше части за Корсика, затова колата трябваше да е с настройките и окачването от Монте Карло- коментира Остберг. – От друга страна съм доволен, че взехме това решение.

„ Карах два дни колата в Португалия, което ми даде увереност в нея за рали „Аржентина“. Искам да се завърна сред топ пилотите, но гледам реално на нещата и бих бил много доволен ако получа шанса да се боря за място на подиума.“

Благодарение на ограничената си програма в WRC през този сезон, Мадс Остберг възнамерява да взима участия в различни шампионати зад волана на R5 автомобил.

Едно от намеренията му е да участва в два кръга от ERC, които още не са разяснени, като заедно с това възнамерява да вземе участие и в няколко кръга от испанският асфалтов рали шампионат.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]