Остберг сключи сделка с М-Спорт за сезон 2017

Mads_Ostberg_and_Ola_Floene_M-Sport

Мадс Остберг ще вземе участие в голяма част от сезон 2017 на Световния рали шампионат зад волана на Fiesta WRC 2017. Неговата програма ще започне от рали „Швеция”.

Норвежецът ще си партнира с Мартин Прокоп за да формират отбор от два автомобила за предстоящия сезон от WRC.

Липсата на автомобил принуждава Остберг да пропусне старта в Монте Карло, но той твърдо заявява че, ще го видим на рали „Швеция” зад волана на автомобил от новото поколение.

Остберг е един от най-опитните пилоти на шведското рали, като през последните шест години се качвал на подиума цели пет пъти. Напълно вероятно е норвежецът да пропусне и рали „Мексико” поради причината че, се очаква да стане баща през същата седмица.

„Много се развълнувани за предстоящата година – заявява бащата на Мадс, Мортен Остберг. – Мадс ще седне зад волана на подготвен от М-Спорт Форд на рали Швеция. Това със сигурност можем да потвърдим.

„Той вече тества автомобила два пъти, но с оглед участието му в Швеция ще направи още тестове. Ние вече видяхме на какво е способен Мадс през последните години в Швеция, затова е важно за нас да му осигурим участие с новата кола.

„Плановете ни са да подходим по същия начин както през 2011 и 2012, когато той кара автомобил за нашия отбор но под чадъра на М-Спорт. За разлика от тогава сега ще сме една идея по-самостоятелни, след като ще работим заедно с чешкия отбор на Марин Прокоп.”

Въпреки че, Остберг и Прокоп ще взимат участие за собствена сметка според правилата на ФИА те ще трябва да бъдат вписани като заводски пилоти на М-Спорт, тъй като само заводски състезатели имат правото да карат автомобил от новата WRC генерация.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]