Остберг пропуска Корсика поради липса на окачване за неговата Fiesta WRC

Мадс Остберг ще пропусне предстоящият кръг от Световният рали шампионат, рали „Корсика“ поради липсата на асфалтовата спецификация на неговият автомобил Форд Фиеста WRC. Според норвежецът и липсата на тестове на асфалт допълнително усложняват неговата подготвителна програма за ралито.

За сега Остберг направи едва едно състезание (рали „Швеция“) зад волана на новата генерация рали автомобили. Норвежецът през тази година си партнира с Мартин Прокоп, като двамата ще участват през сезона с изцяло частна програма с автомобили на М-Спорт.

Първоначално според програмата на Остберг, той трябваше да пропусне рали „Мексико“ поради раждането на неговото първо дете, но преди няколко дни стана ясно, че ще пропусне и рали „Корсика“, като ще се завърне в шампионата в края на април за рали „Аржентина“.

„Стана ясно преди няколко дни, че немогат да ни гарантират пристигането на асфалтовото окачване на колата навреме за Корсика. Заедно с това не остана и време за се подготвим за асфалт – обясни Остберг. – Няма смисъл за нас да участваме в това рали без да сме тествали окачването.

„Предимството за мен е, че ще се насладя на повече дни с моето дете.  За Аржентина смятаме да направим тестове на макадам в Европа и един пълен тестови ден в Аржентина преди началото на състезанието.“

Да, Остберг има право да тества на място в Аржентина понеже е частен състезател. Такава привилегия не притежават заводските отбори, като Ситроен, Тойота, М-Спорт и Хюндай.

Преди няколко дни норвежецът все пак навъртя няколко километра на макадам работейки върху настройките на окачването и междинният диференциал.

„Карането на сняг и лед не може да ти загатне за възможностите на автомобила през сезона. Още повече, че ние не разполагахме с достатъчно време в Швеция за подготовка поради забавената доставка на самия автомобил.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]