Остберг и Флоене се разделят

Преди няколко дни стана ясно, че партньорството между Мадс Остберг и Ола Флоене няма да продължи през предстоящото рали „Финландия“. Според официалната информация случилото се определя, като „раздяла поради спортни причини“.

Флоене, който бе дългогодишен навигатор на Андреас Микелсен, започна съвместната си работа с Остберг в началото на миналият сезон. Негови заместници ще бъдат Торстейн Ериксен и Патрик Бат, като и двамата вече имат сключени договори с Адапта Моторспорт. На Финландия Мадс ще разчита на Ериксен.

Самият Торстейн Ериксен е част от метеорологичният екип на М-Спорт, като междувременно е водещият навигатор в британският рали шампионат заедно с пилотът си Фредрик Али.

„Това е отборно решение – заяви Мортен Остберг, баща на Мадс и шеф на отборът. – С течение на времето виждаме, че отношенията между Мадс и Ола не са същите. В крайна сметка трябва да мислим за най-доброто за отбора.“

През този сезон бившия заводски пилот на М-Спорт и Ситроен взима участия със свой частен тим в WRC. За съжаление обаче, не показва нужната скорост за да атакува лидерите в шампионата. Най-доброто постижение на Остберг през този сезон е седмото място.

Флоене от друга страна ще продължи да работи за отборът на Адапта, но в друга посока.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]