Остберг, доста близо до завръщане в WRC със Citroen Норвегия

Мадс Остберг има реални шансове да продължи своето участие в WRC през сезон 2020, като според слуховете една от опциите му е да седне зад вече отдаденият под наем С3 WRC.

Според различни източници норвежецът разчита за своя нов проект изцяло на подкрепата на норвежкият филиал на Ситроен, като те евентуално също могат да му подсигурят пълен сезон 2020 и зад волана на C3 R5.

Това обаче далеч не е първото родео на Остберг, като частен пилот с WRC автомобил. Именно през 2017, подкрепен от отбора на баща му (Adapta Motorsport) и този на Мартин Прокоп (Jipocar),  норвежецът се превърна се в първия частен пилот сядал някога зад волана на настоящата WRC хомологация.

От дурга страна по настоящем норвежецът е един от най опитните пилоти зад волана на C3 WRC, като дори участва активно в разработката на новите аеро и технически промени готвени за сезон 2020.

Сред евентуалните наематели на С3 WRC е и Йоан Бонато, който наскоро тества колата на асфалт. Освен французина шанс за евентуално наемане имат Ерик Камили и Стефан Лефевр, които наскоро са били в контакт с Citroen Racing.

Повече информация за съдбата на Остберг, както и тази на С3 WRC се очаква да разберем в най-близко време.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]