Осем кръга за ERC през сезон 2017

AUTO - ERC LETTONIE RALLY 2016

През 2017 Европейския рали шампионат ще се състои от осем кръга между месеците Април и Октомври. Това означава че, промоутъра не е успял да подсигури нужното състезание за свободната си позиция през Ноември. Тази информация бе потвърдена вчера на срещата на ФИА във Виена.

Според Евроспорт Евентс календарът е структуриран след запитване на пилоти и отбори, като през 2017 ще бъдат на разположение четири асфалтови и четири макадамови състезания.
Освен новостите в JERC, за които бяхме писали и преди, от ФИА са решили, с цел намаляване на разходите, за класирането в ERC шампионата ще се броят 6-те ралита с най-добър резултат за даден екипаж.

Сезонът стартира с двете островни надпревари в Португалия и Испания. През юни екипажите ще се състезават на рали „Акрополис“ и рали „Кипър“. Асфалтовите надпревари рали „Ржежов“ и рали „Барум“ са поставени през август. На 15-17 септември ще се проведе и новото асфалтово попълнение в шампионата рали „Рим“.

Шампионата приключва с рали „Лиепая“, което за пореден път няма да разчита на снежна настилка.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]