Орхан Авджиоглу печели рали Сърбия, Стайков втори

снимки: rallymagazin.rs

Орхан Авджиоглу/Бурчин Коркомаз спечелиха рали „Сърбия“ след един доста интересен неделен ден. Турското дуо започна деня изоставайки с 23.2 секунди, но още във втората отсечка SS9 Golden rev 1 направиха страхотна атака и излязоха начело в класирането с 1.7 секунди пред Пламен Стайков/Давид Кварацхелия. В Duboko rev 2 Авджиоглу продължи да увеличава авансът си, но истинската разлика дойде в последната отсечка от ралито SS11 Golden rev 2,  в която Стайков прави грешка и излита от трасето.

За щастие Стайков и Давидоне са невредими след тази „екскурзия“ извън трасето, но за жалост им коства една почти сигурна победа в Сърбия. Въпреки това Стайков и Давидоне официално станаха шампиони в ERT2 категорията на нашата зона.

На трето място в генералното класиран на първо при автомобилите с един двигателен мост и на първо в RC3 е екипажът на Игнат Исаев/Йордан Йорданов. Не виждаме толкова често колкото преди Исаев да взима участия, но това определено не означава, че е изгубил форма. Пилотът на АСК Мегапорт показа уникална езда побеждавайки Джанлука Роко и неговото Субару Импреза с аванс от 2:14.0 минути.

Победители в RC4 и намиращи се на пета позиция са екипажът на Григор Григоров/Даниел Миленков. Двамата с тяхното Пежо 208 R2 имаха реални шансове да се справят с Роко/Исаилович в неделя, но за съжаление завършиха надпреварата с изоставане от 22.3 секунди спрямо най-добре представилият се сръбски екипаж.

Местното дуо на Владица Рабенович/Петер Хелен с Рено Клио R3 завърши рали „Сърбия“ на шеста позиция.

За съжаление Христо Геров отпада, екипажът на Байчо Ненов/Щилиян Тенчев завърши на 17-та позиция, докато Николай Кортелов/Наско Цонев затварят топ 19.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]