Орека се завръщат към WRC

AUTO - ERC TOUR DE CORSE 2014

Редом със завръщането на Toyota към световния рали шампионат, френските препаратори от Oreca отново ще поемат пътя към световните рали трасета. Французите имат сериозна история в рали спортът със своята титла във JWRC през 2003 и редица победи в национални шампионати.

За никой не е тайна, че Oreca и Toyota работят изключително ефективно в световния шампионат за издръжливост и очакванията за предстоящото съвместно начинание са повече от обещаващи. Според известното издание Аутоспорт, Oreca ще работят върху програми във WRC2 и WRC3, като за техни пилоти се спрягат Ерик Камили и новото попълнение на Toyota Тиму Сунинен.

Последното участие на французите е на ERC рали „Корсика” през миналата година, като победиха заедно със Стефан Саразен зад воланът на Fiesta RRC.

AUTO - ERC TOUR DE CORSE 2014

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]