Орека залага на Сунинен, Саразен и Астиер за разработването на R4 кита

Френският препаратор се свързва с най-доверените си пилоти за да работят върху разработването на новата инициатива на ФИА, която предстои да бъде хомологирана.

От Орека потвърдиха, че Тимо Сунинен, Стефан Саразен и Рафаел Астиер ще са пилотите, които ще работят по разработването на новата рали хомологация на ФИА R4. Официално информацията излезе в понеделник преди няколко дни.

Тримата вече имат опит работейки за френският препаратор. Сунинен се състезаваше за тях през 2015 в WRC2 зад волана на Фиеста  R5 и Шкода R5. Астиер е и посланик на Орека състезавайки се зад волана на Пежо 208 R2 във WRC3 категорията, като той е и най-близкият съперник на Нил Солас в категорията.

Относно Саразен, там нещата са доста по интересни и широки за разясняване. Французинът има над 25 годишен стаж в пистови и рали надпревари, като е бил официален пилот на Субару в WRC и на Пежо в ERC. По настоящем Саразен е официален пилот на Орека заради програмата си в WEC шампионата с Тойота (които са поддържани технически от Орека).

Тестовете на новият „бюджетен“ рали автомобил ще започнат в средата на август с оглед разработването на колата преди да бъде хомологирана. Самата хомологация е предвидена да се случи в края на тази година. Очакванията са и от Рено да разработят такъв автомобил на базата на Клио.

Първите рендъри на R4 кита на Орека на базата на Лада и Дачия Сандеро:

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]