Организаторите на рали Твърдица с принудителни промени по маршрута

Организаторите на тазгодишното издание на рали „Твърдица“ АСК „Престиж“ са се сблъскали с необичаен проблем при организирането на първото си състезание в твърдишкия балкан.

Оказва се, че от община Нова Загора не са предоставили разрешение за използването на дебютиращия в надпреварата скоростен етап Баня въпреки поетия ангажимент за съдействие. В допълнение на това от община Сливен все още не са издали нужните разрешение за ползване на другото предвидено за използване в първия ден от ралито трасе – това от с.Бинков към гр.Твърдица или така наречения СЕ „Мегапорт“.

Това поставя организаторите на третия кръг от родния ни рали шампионат пред изключително сложната задача да преосмислят на ново целия първи състезателен ден от ралито.

В съобщение поместено в официалния портал на надпреварата (линк) от АСК „Престиж“ са взели решение първия състезателен ден да включва класическото изкачване от гр.Твърдица до местността Предела и добре познатата отсечка между с.Боров дол и гара Чумерна. Третия етап за петъчния ден, който ще се проведе на картинг писта „Тодор Славов“, остава непроменен. Без промяна остава и маршрута в съботния ден.

Очакваме съвсем скоро обновения график и маршрут да бъде актуализиран в сайта на ралито (www.rallytvarditsa.com).

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3253 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]