Организаторите на рали Сардиния разкриха графика и маршрута за тазгодишното издание

Организационният екип обяви официално графикът на 17-тото издание на рали „Сардиния“. Базираното в италианският остров Сардиния рали, ще продължи присъствието си в гр. Алгер, като в същото време ще посети и бившето си местоположение от преди няколко издани гр. Олбиа.

През сезон 2020 рали „Сардиния“ ще е с дължина от 308 състезателни километра разделени на 20 специални етапа. Това е с един специален етап в повече и с два километра по-малко от миналогодишният маршрут.

Състезанието ще започне с нов  3,79 километров, със смесенана стилка, супер специален етап Olbia-Cabu Abbas. Това което спомената организаторите относно локацията на този етап, е че е в близост до римски акведукт, което допълнително ще допринесе за визията на състезанието.

В петък са предвидени по две минавания през четири специални етапа, като общата дължина на деня е от 121 състезателни километра. Етапът Tempio Pausania се завръща в маршрута след 15 годишна пауза, като екипажите ще преминат и през Erula-Tula (22,41 км), Castelsardo (14,73 км) и Monte Baranta (10,99 км).

Съботният ден отново ще премине през етапите Coiluna-Loelle (15 км), Monti di Alá (26,85 км) и Monte Lerno (28,03 км), както и през супер специалният Ittiri Arena (1,4 км).

За последният неделен ден са предвиден 41,9 състезателни километра с по две минавания през Cala Flumini (14,06 км) и Sassari – Argentiera (6,89 км), който ще се превърне в пауър етапа при второто му преминаване. Самото рали ще се проведе в периода 4-7 Юни.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3300 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]