Организаторите на рали Нова Зеландия с опасения и за сезон 2021

Генералния директор на рали „Нова Зеландия“ Майкъл Голдстейн, потвърди, че няма големи очаквания състезанието да се проведе и през сезон 2021. Причината за това е желанието на отборите за намаляне на разходите, като една от тези мерки е намаляването на кръговете на шампионата до 10 броя, вместо до желаните от промоутъра 12 кръга.

През миналата седмица съветът на ФИА разкри работният календар на WRC за сезон 2021. В него видимо липсват кръговете в Аржентина, Уелс, Франция и Нова Зеландия. Въпреки уверението, че тези надпревари няма за какво да се притесняват, Голдстейн определено не уверен за бъдещето на рали „Нова Зеландия“.

„Повече от ясно е, че някои организатори няма да им хареса новината за кои ще са финалните кръгове от сезон 2021 – коментира Майкъл Голдстейн. – Ние работим от дълго време с промоутъра на шампионата по връщането на рали „Нова Зеландия“. Всички знаят, че трябваше да наваксаме изключително много за да сме готови на време.

„Нашето мнение е, че този спорт е по-важен от парите и ще бъде много разочароващо ако от ФИА и промотъра на шампионата захвърлят отново рали „Нова Зеландия“ в нищото за следващите от три до пет години.

„Имаме надеждата че, промотъра и федерацията ще вземат решението за календар 2021 със сърцата си, но определено не сме оптимистично настроени. Все още нямаме коментар дали ще бъдем или не в календар 2021, но едно е сигурно в Нова Зеландия нямаме COVID-19.”

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]