Организаторите на 50-тото рали Барум, събират средства от феновете

През сезон 2020 рали „Барум“ се очаква да отпразнува своя 50-ти юбилей. Чешката надпревара е една от най-популярните в Европа, събирайки фенове и състезатели от целия континент благодарение на специфичните асфалтови отсечки и множеството публика.

Ситуацията с COVID-19 не успя да уплаши организаторите, които все още се надавят да успеят да подгтовят надпреварата за месец август. Именно това, според думите на Мирослав Регнер – директор на надпреварата, привлича и заинтересовани екипажи от световния рали шампионат.

Пред екипа на Регнер обаче възниква съвсем друг проблем и той е финансов. COVID-19 определено удря доста сериозно икономиката на целия свят, което принуждава много организатори да търсят допълнително финансиране в последният момент поради невъзможност за подсигуряване на своя бюджет.

Именно заради това от рали „Барум“ се нуждаят от сумата от 140 хиляди евро за да могат да проведат 50-тото юбилейно издание на надпреварата още през тази година.

„За съжаление тази пандемия удари тежко нашия бюджет, както и бюджета на нашите спонсори – коментира Мирослав Регнер. – Именно поради това нашия последен шанс са рали феновете. Това сте вие, хората които правят атмосферата на рали „Барум“ повече от уникална.

„Точно сега се нуждаем от вашата помощ и вие можете да определите бъдещето на рали „Барум“. Имаме нуждата от сумата от 140 хиляди евро за да можем да запълним бюджета, като разполагаме с доста ограничено време за постигането на тази финансова цел. Въпреки краткото време ние вряваме, че ще можем да спасим тазгодишното издание на ралито.“

Можете да направите вашето дарение на следната сметка:

IBAN: CZ28 0800 0000 0058 8676 1329

BIC (SWIFT): GIBACZPX

Информация за събраната сума в реално време ще може да се следи до няколко дни от сайта на ралито (линк). Името на всеки един подкрепил надпреварата ще бъде изписано на старт-финалната арка.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]