Опел ще подкрепи три млади пилота през новият сезон в ERC

Griebel_Tannert_Ingram_Opel_Motorsport

Заводското присъствие на Opel в JERC ще бъде засилени през новият сезон. Немците ще дадът шанс на сънародниците си Марян Гребел и Юлиус Танер, като техе трети пилот ще бъде британецът Крис Инграм. Тримата ще седнат зад волана на вече доказалият се Opel Adam R2.

Европейският шампионат за младежи е един от най-силните в световната рали сцена.  През тази година ще могат да вземат участие пилоти родени през 1989, като автомобилите разбира се трябва да са от R2 хомологацията на ФИА и с гуми Pirelli.

От Евроспорт евентс осигуряват за най-добрият екипаж в края на годината, безплатно участие с R5 автомобил в последният кръг от шампионата. Миналогодишният победител в JERC Емил Бергквист, си спечели правото да седне зад волана на Peugeot 208 R5  и успя да впечатли всички с едно невероятно каране.

Йорг Шрот, спортен директор на Opel: „ Никои не знае по-добре от нас, колко те тежка конкуренцията при младежите в ERC. Разбира се, да бъдеш настоящият шампион винаги добавя повече натиск, но ние сме се доказали в тази сфера. Сигурен съм че, с новите ни пилоти и Adam R2 ни очаква една вълнуваща 2016 година.”

30 BERGKVIST Emil SJÖBERG Joakim Opel Adam action during the 2015 European Rally Championship ERC Ypres Rally, from June 18 to 20th 2015 at Ypres, Belgium. Photo Florent Gooden / DPPI

 

 

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]