Опел с нова R2-ка през 2020 на базата на Корса

Немското издание Rallye Magazine разкри че, от Опел вече са започнали работата върху нова R2-ка на базата на Корса от шестата генерация на модела. Според данните очакванията са 2020 да бъде годината в която ще видим колата на бял свят а през 2021 вече ще бъде на пазара.

В рамките на тази година (2019) Опел, които са вече част от PSA групата ще покажата своята шеста генерация на Корса, която ще споделя една и съща платформа и двигатели с новото Пежо 208.

Има сериозни слухове че, немския производител ще използва добре познатия на французите три цилитров 1.2 PureTech мотор за своята бегачка имайки напредвид добрите му резултати. По настоящем 208 R2 е с 1.6 VTI двигателя, който няма да видим монтиран на Корса R2.

Според немското издание от Опел отново ще разчитат на помощта на Holzer Motorsport, който разработиха доста успешния Adam R2. Дали от PSA ще качат и други модели до R2 не е ясно, но определено в R5 насокота за сега ще си останат с С3 R5.

Интересно е да се проследи дали новият автомобил на немците ще отговаря на бъдещите изисквания на R2 автомобилите, чиято мощност се очаква за в бъдеще да бъде на нивото на настоящата R3 хомологация на ФИА.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]