Опел с вероятна програма в WRC през 2020

Има реални шансове от Опел да се завърнат отново в световния рали шампионат с нова програма стартираща от сезон 2020, ако разбира се немският производител покаже добри финансови резултати през следващите години.

Както знаете групата PSA наскоро закупи марката, като изпълнителният директор на групата се прицели в бързо финансово преобръщане от загуба до печалба в рамките на едва две години.

Според Таварес, ако Опел успее да постигне тези цели то те ще получат зелена светлина да създадат WRC автомобил.

„Опел, като един от всичките брандове на PSA групата, ще получи възможността да разполага с моторспорт програма в момента в който заздрави икономиката си – коментира Таварес. – По настоящем присъствието на Опел в моторние спортове е доста малко. Има Адам R2, но това е ограничен едномарков шампионат който буквално не ни струва никакви пари. В момента приоритетът на Опел е да оцелее. Това е ключовият фактор. Не искам те да изгубят фокуса си.

„Искам да ви кажа истината. В момента в който Опел постигне добре резултати до 2020, то тогава ще можем да говорим отново.“

Немският производител не е взимал значително участие в WRC след програмата си с Кадет GSI, с който Сеп Хайдер печели рали „Нова Зеландия“ през 1988 и Луйс Аткен-Уолкър взима титлата при дамите през 1990.

Заедно с това немският частен тим Холзер, разработи R5 автомобил на базата на Корса, но за съжаление бегачката не разполага със статут на официален автомобил на марката.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]