Опел възнамеряват да хомологират Corsa Rally4 през декември

Само преди няколко дни от Опел разкриха наследника на Adam R2 Corsa Rally4, който се очаква да бъде хомологиран на 1-ви декември още тази година.

Так Опел е третият производител с почти готова концепция за новата категория Rally4, като за в момента единствено Peugeot и M-Sport развиват също такива автомобили.

По подобие на Peugeot 208 Rally4 Corsa-та ще използва 1,2 литров двигател с три цилиндъра, като според немците с френски собственици техния автомобил ще разполага с 208 к.с. и въртящ момент от 290 н.м. Електрониката ще бъде на Magnetti Marelli и трансмисия от Sadev с пет скорости.

Колата ще се предлага с пружини на Eibach и амортисьори Ohlins, които дават възможността за пълно регулиране на окачването.

От Opel Motorsport направиха скорошни тестове около френските градове Мазамет и Барасак разчитайки на пилотите Йоан Бонато и Мариян Гриебел за подготовката.

Опел корса rally4?

Публикувахте от BG Rally HD в Сряда, 23 септември 2020 г.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3122 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]