Оливър Солберг: „i20 WRC е по-лесен за шофиране от колкото очаквах“

оливър солберг

Само преди няколко дни младия Оливър Солберг направи своето първо официално качване зад волана на настощята хомологация WRC автомобил.

Заедно със своя навигатор Арън Джонсън преминаха успешно своята подготовка за предстоящото „Арктик рали Финландия“ в което двамата ще вземат участие зад волана на i20 WRC.

„Мисля, че колата бе доста по-директна – коментира Солберг. – Малко по-лесна за управление, от колкото очаквах че ще бъде. Това което ме впечатли бе сцеплението при бързите завои. Аеродинамиката е невероятна. Тя, в комбинация с работата на средния диференциал правят колата невероятна за каране.

„Преминахме през различни настройки на окачването и диференциалите, като намерихме доста добри решения. Беше хубаво при тестовете да имаме високоскоростни завои за да разберем, как се държи колата.“

Въпреки липсата на бързи завои на тестовата локация, Солберг навъртя важни километри на тъмно, като негов навигатор бе самия Андреа Адамо.

“ За мен бе чест да имам до себе си в колата Андреа при някои от минаванията ми на тъпно в края на деня. Беше много яко и добър начин да завършим този невероятен за мен ден. Искам да отправя едно голяма благодаря към Андреа и всеки един човек от екипа на Hyundai Motorsport за направата на тази мечтана кола.“