Оливър Солберг подписа с Хюндай за две години

Оливър Солберг ще стане част от Hyundai Motorsport от началото на сезон 2021, като според близко следящи неговата кариера това е напълно заслужено.

„Оливър разбира се има много известна фамилия – коментира Андреа Адамо пред DirtFish. – Но той започна да се доказва по свой собствен начин постигайки добри резултати, като победата му в WRC3 в Естония.“

Договорът на 19 годишния Солберг е за две години, като той ще представлява отбора в WRC2 категорията зад волана на i20 R5 и новата кола i20 N Rally2, която се очаква да дебютира в средата на следващия сезон.

„Присъединяването ми към Hyundai Motorsport е фантастично – разяснява Солберг младши също пред DirtFish. – Да карам за настоящите световни шампиони при производителите е една много важна част от моята мечта.

„Има изключително много хора без които нямаше как да се справя и достигна това ниво, най-вече съм благодарен на семейството си, както и на Андреа Адамо и Ален Пенасе за тази възможност. Това е една нова глава в моята кариера и днес може да празнуваме за тази сделка, но от утре започва изключително тежката работа.“

Какво ще се случи през втората година от договора на Солберг не е ясно, но самия Андреа Адамо е коментирал, че има възможност да видим младия пилот през 2022 зад волана на WRC автомобил. За в момента обаче той ще си партнира с Оле Кристиян Вейби и шампионът от WRC3 Яри Хутунен.

Сезон 2019 определено бе изключително силен за Оливър Солберг, който си партнира със сверноирландецът Арън Джонсън. Те бяха изключително близо до това да спечелят титлата в европейския рали шампионат, притискайки до ъгъла далеч по-опитни екипажи от тях.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3170 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]