Оливър Солберг за малко да бъде дисквалифициран от рали Рим

Оливър Солберг
Снимка: Грегори Ленорманд - FIA ERC

Оливър Солберг успя да се размине с дисквалификация от първия кръг от европейския рали шампионат провеждащ се през този уикенд рали „Рим“.

Причината за това е, че екипът на Солберг не е осведомил организаторите за своите тестове, което е пряко нарушение на точка 12.13 от допълнителният правилник на надпреварата.

Солберг младши направи двудневна тренировка с P.A. Racing зад волана на Polo GTI R5, което също така нарушава максималният разрешен брой дни за тестване в периода от две седмици преди надпреварата в страната приемник.

Според DirtFish стюардите са разбрали за тренировката на Солберг от неговите постове в социалните мрежи. За негово щастие, той не е дисвалифициран разминавайки се с предупреждение и при второ подобно нарушение преди кръг от европейския рали шампионат ще бъде дисквалифициран. Стюардите са наложили и парична глоба в размер на 6 хиляди евро.

„Пилотът обясни, че не са били наясно с конкретното правило – пише в официалния бюлетин от стюардите. –  Въпреки това, навигаторът е заявил че е прочел допълнителният правилник, но не и точка 12.13. Пилотът си признава, че са сгрешили и се извинява за случилото се.“

Източник: DirtFish

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]